Треска за злато - исторически рекорд при неговата цена. Златото в

...
Треска за злато - исторически рекорд при неговата цена. Златото в
Коментари Харесай

Златото е добра инвестиция в следващите 10-15 години, но не е застраховано

Треска за злато - исторически връх при неговата цена.

" Златото в някаква степен изоставаше, тъй като пораства щатският $ и в този момент се пробва да компенсира. Когато еврото е едва, това му дава мощ. Инфлацията кара хората да търсят други активи.  Намаляването на еврото е повода то да стане толкоз забавно ", коментира  капиталовият съветник Цветослав Цачев  в студиото на  " България заран " .

Той изясни, че и златото, и останалите активи са свързани един с различен. По думите му главните фактори, които движат цените на акциите и на облигациите, въздействат и на златото.

" Причината, поради която златото е толкоз забавно за вложителите, е търсенето, когато има някакъв риск в международната стопанска система и на пазарите. Златото има лично държание и това, че в този момент стартира да компенсира изоставането си, не е знак, че останалите активи ще стартират да се повишават, в случай че инфлацията не се върне на дневен проект. Намираме се в пауза и по-добра среда, в която златото може да компенсира своено закъснение ", сподели капиталовият съветник в ефира на  Bulgaria ON AIR .

По думите му голямата част от вложенията по света са ориентирани в акции, облигации и недвижими парцели, а златото и биткойните са % от тези активи и съставляват доста дребен дял.

" Не считам, че вложителите търсят опция да избягат от тези три актива. Само китайският пазар изостава. Те търсят опция да влагат парите си в злато. Златото има друга корелация към активите. Всички първични материали има своя интервал на напредък и интервал на спад.  Добра инвестиция е в идващите 10-15 години, само че не е застраховано от сериозна динамичност ", предвижда Цачев.

Според него по-ниските цени на пшеницата ще разрешат на производителите да получат по-добри правила на възвращаемост.

" Тези остатъци, плюс това, че Украйна продава на по-ниски цени, са аргументите за неравновесието на пазара. Делът на съветското зърно не е толкоз огромен. Русия изнася към Азия и Африка ", сподели Цачев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР